El Bosc dels Infants creix fins als 1.800 arbres a Sant Joan Despí

El Bosc dels Infants, un projecte de l’Ajuntament de Sant Joan Despí a la llera del riu Llobregat, ha crescut en 175 arbres més, que se sumen als plantats en diverses edicions des de l’any 2007. Amb la nova plantada, realitzada per nens i nenes de 3 a 6 anys, el bosc compta ja amb uns 1.800 arbres.

L’acte lúdic i educatiu va ser organitzat per l’Ajuntament de Sant Joan Despí el 5 de març i eren convidats a participar els infants nascuts als anys 2011, 2012 i 2013. Hi va assistir l’alcalde, Antoni Poveda, així com els integrants del Consell dels Infants, òrgan que va promoure la creació d’aquest bosc 10 anys enrere. La jornada va incloure diversos tallers i activitats.

El projecte té diversos objectius:

  • ·        Recuperar la biodiversitat de la llera del Llobregat, mitjançant la repoblació amb salzes, pollancres i tamarius, espècies pròpies dels ecosistemes fluvials.
  • ·        Crear un vincle entre cada infant i “el seu arbre”, atès que els exemplars plantats són identificats amb una etiqueta, que permet fer el seu seguiment al llarg dels anys.
  • ·        Educar els infants en valors com són el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i la protecció de la natura.

Talher ha col·laborat en aquest acte fent el replanteig previ, consistent en el marcatge del lloc on aniran plantats els arbres; aportant les eines i utillatge necessaris per la plantació; realitzant la logística i distribució de tot el material (arbres, matolls, tutors, sacs de terra, triturat de poda per cobrir els socs de plantació); i aportant 4 jardiners per a tasques de suport a l’activitat, com són el repartiment del material vegetal entre les famílies, ajuda a la plantació i repartiment d’eines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.